Köttfärssås - enkel, lättlagad och god
Mat ska vara så tillkrånglad och finfin nu för tiden, visst det är roligt att prova på nya recept, det tycker jag också. Men för det mesta har man inte dom där speciella ingredienserna i skåpet, och ibland har man inte lust att gå och handla, man kanske bara vill vara hemma och mysa. Då passar det här receptet som handen i handsken ;)
Middagstips som är så enkelt och gott att sno ihop, och för det mesta har man dom här ingredienserna hemma.
Ingredienser:
Nötfärs
1 gul lök
1/2 röd paprika
2-3 klyftor vitlök
1 morot
buljong
lite senap
1 burk krossade tomater
1-2 matskedar tomatpuré
örtkryddor
salt
peppar
ev pastakrydda
ev paprikakrydda
en skvätt mjölk eller grädde
olja eller margarin till stekningen
Börja med att finhacka lök, vitlök & paprika. Skala och riv moroten.
Fräs allt i en stekpanna.
När det är klart så kan du lägga över det på ett fat så länge.
Fräs köttfärsen på hög värme, mosa med en gaffel under tiden så att det blir finfördelat i stekpannan.
Tillsätt sedan alla dom andra ingredienserna och låt puttra på medelsvag värme. ( ca 20 min )
Om det inte får plats i stekpannan kan du med fördel hälla över allt i en kastrull och låta det puttra vidare i den.
Om man tycker att såsen är för tjock kan man tillsätta mer mjölk eller grädde.
Om man tycker såsen är för blaskig, så kan man tjocka ut den med maizena eller mjöl.
Under tiden så kan du sätta på spagettin alternativt pastan och hacka ihop lite sallad att ha till.
Såsen smakar alltid bättre om den har fått stå en stund och dra till sig alla smakerna, så man kan gott göra den i god tid innan man ska äta.
Smaklig spis !
Middagstips som är så enkelt och gott att sno ihop, och för det mesta har man dom här ingredienserna hemma.
Ingredienser:
Nötfärs
1 gul lök
1/2 röd paprika
2-3 klyftor vitlök
1 morot
buljong
lite senap
1 burk krossade tomater
1-2 matskedar tomatpuré
örtkryddor
salt
peppar
ev pastakrydda
ev paprikakrydda
en skvätt mjölk eller grädde
olja eller margarin till stekningen
Börja med att finhacka lök, vitlök & paprika. Skala och riv moroten.
Fräs allt i en stekpanna.
När det är klart så kan du lägga över det på ett fat så länge.
Fräs köttfärsen på hög värme, mosa med en gaffel under tiden så att det blir finfördelat i stekpannan.
Tillsätt sedan alla dom andra ingredienserna och låt puttra på medelsvag värme. ( ca 20 min )
Om det inte får plats i stekpannan kan du med fördel hälla över allt i en kastrull och låta det puttra vidare i den.
Om man tycker att såsen är för tjock kan man tillsätta mer mjölk eller grädde.
Om man tycker såsen är för blaskig, så kan man tjocka ut den med maizena eller mjöl.
Under tiden så kan du sätta på spagettin alternativt pastan och hacka ihop lite sallad att ha till.
Såsen smakar alltid bättre om den har fått stå en stund och dra till sig alla smakerna, så man kan gott göra den i god tid innan man ska äta.
Smaklig spis !
Kommentarer
Trackback